iWendy.nl

A place for everything and everything in its place – Mrs. Beeton's Book of Household Management

Help, ik verzuip!

op 7 januari 2012

Ik verzuip in de e-mail. Notificaties van sociale netwerken, nieuwsbrieven, folders en hardnekkige spam. De grens van 2500 ongelezen berichten heb ik inmiddels bereikt, en de kans dat ik door deze stortvloed aan ongewenste informatie belangrijke mailtjes mis, wordt steeds groter. Opruimen dus.

Hotmail heeft daar tegenwoordig een hele eenvoudige oplossing voor: bij elke nieuwsbrief  kun je aangeven dat je je wilt afmelden. Heeft de afzender geen mogelijkheid tot afmelden meegegeven? Dan stelt hotmail een blokkering in werking. En wat nog veel mooier is: je kunt aangeven dat hotmail ook meteen alle berichten van die afzender uit je inbox moet verwijderen. Dat schiet lekker op!

Ga er eens een uurtje voor zitten en schoon je mailbox op. Voorkom dat je mailbox een soort tweede to do lijst wordt. Schrijf de taken op in je to do lijst en archiveer de mailtjes in mappen. Zo heb je weer overzicht.

Deze opruimactie levert geen extra kastruimte op, maar het resultaat is duidelijk voelbaar. Die bomvolle mailbox nam alle motivatie weg om lekker aan de slag te gaan. En het hebben van een tweede to do list legde veel te veel beslag op je headspace.
Ruimte in je mailbox, rust in je hoofd. Zullen we dat eens proberen vol te houden in 2012?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: