iWendy.nl

A place for everything and everything in its place – Mrs. Beeton's Book of Household Management

Uiensoep

op 11 april 2013

Uiensoep blijft mijn persoonlijke favoriet. In de herfst kun je kilo’s uien kopen voor een prikkie, dus dan staat hier regelmatig een pan uiensoep te pruttelen. Vandaag trouwens ook, want ik heb sinds een paar dagen last van een nare voorhoofdsholteontsteking, en dan helpt uiensoep.

 

Ingrediënten voor 1 1/2 liter soep:

Olijfolie (boter/margarine kan ook)
2 tenen knoflook
500 gram uien
eetlepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels provencaalse kruiden (oregano/rozemarijn/tijm)
2 laurierblaadjes
2 (runder)bouillonblokjes
glaasje port
geraspte kaas

Bereiding:

Bak de geperste knoflook en de peperkorrels even aan in de olijfolie. Voeg de gesneden uien toe. Laat de uien in 20 minuten glazig bakken. Blus af met de port. Voeg 1 1/2 liter heet water en de twee bouillonblokjes toe. Voeg de provencaalse kruiden en de laurier toe. Laat de soep een half uurtje pruttelen. Strooi in de soepkommen wat kaas, en giet de soep eroverheen. Uiteraard kun je het ook op de klassieke manier doen: sneetje stokbrood met geraspte kaas onder de grill, en dan bovenop de soep. Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: